Hansa-Kontakt logisztikai központjának alapkőletétele

.

A Hansa-Kontakt a Szegedi Ipari Logisztikai Központban (SZILK) 6,5 hektár területen 3,8 milliárd Ft-ér 28.000 m2 alapterületű raktárépítését kezdte meg. Az ünnepélyes alapkőletételénél beszédet mondott: Botka László polgármester és Kis Attila Hansa-Kontakt Kft. Igazgatója.

Botka László polgármester kiemelte, hogy az M5-s autópálya megépítésével Szegeden is megnőtt az igény a korszerű logisztikai létesítmények iránt. Ennek példája a Hansa-Kontakt Kft. beruházása is.

Kis Attila igazgató elmondta, hogy a 2009. augusztusára a Hansa-Kontakt Kft. egy 21. század követelményeinek megfelelő 28.000 m2 alapterületű logisztikai központ tulajdonosává válik, és ha a szakhatósági engedélyek is rendelkezésre állnak, a cég megkezdheti azt a munkát, amelyre évek óta készül. Nem csak  az a 200 ember várta ezt az időpontot és várja majd az átadást, akinek a cég közel 10 éve stabil munkahelyet biztosít, hanem az a 3000 partner is, akit a Hansa-Kontakt Kft. kiszolgál és ellát nap, mint nap.

4 megyében naponta mintegy 600 ellátott egység érzi majd - reményeink szerint- saját vállalkozásán, hogy egyszerűbb, gyorsabb, hatékonyabb kiszolgálásban lesz részük.

Egy alapkő letétele mindig szimbolikus. Ám a Hansa-Kontakt Kft. dolgozói és tulajdonosai részére nem csak azt jelenti, hogy a várt építkezés, kivitelezés elkezdődhet, hanem egy olyan mérföldkő is, mely alapvetően megerősíti a céget és pozitívan befolyásolja jövőjét.

A Hansa-Kontakt Kft. "alapkövét" 14 évvel ezelőtt tették le, amikor a Kft. 1995-ben megalakult. Mára közel 3.000 partnert, ezen belül több, mint 600 szervezett, kis- és középvállalkozást kiszolgáló logisztikai céggé fejlődött.

Fő tevékenységi köre az élelmiszer-, vegyi áru-, dohány- és ital termékek disztribúciója. Az ellátási terület több mint négy megyét ölel fel: Csongrád megye, Bács-Kiskun megye, Békés megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, illetve Pest megye délkeleti része. A régióban számos multinacionális cégnek lát el kizárólagos disztribúciós és logisztikai tevékenységet.

Az építkezésnek a fő kivitelezője az Aktuál Bau Építőipari Kft.