Új Volvo márkaszerviz épül Szegeden

.

A Volvo Hungária Kft. a Volvo Truck Corporation 100%-os leányvállalata beruházásában új Volvo haszonjármű márkaszerviz és logisztikai raktár épül Szeged térségében. Az M5 és M43 autópályák közelében található Szegedi Ipari és Logisztikai Központban található 2 hektáros telken létesülő zöldmezős beruházás - melynek várható érteke nettó 550 millió forint - 2009 őszére készült el és került átadásra.

A telek megvásárlásáról a szerződés 2008. augusztus 28-án került aláírásra, a Volvo Hungária Kft. részéről Illés Dávid Ügyvezető igazgató és Kiss Attila Hálózat Fejlesztési igazgató, míg a részben a szegedi önkormányzat tulajdonában lévő Global Log Kft. részéről Dr. Vörös Béla ügyvezető.

Az új, modern, jól felszerelt 1300 m2-es márka szerviz a régió fuvarozói mellett az európai átmenő forgalom magas színvolnalú kiszolgálását célozza meg. Az alkalmazottak várható száma 25 fő lesz, akiknek a professzionális képzéséről a Volvo Budapesten található közép-kelet európai Regionális Tréning Központja gondoskodik.